Untitled Document
Untitled Document
Untitled Document
31.8.2020
Vpis v šolsko leto 2020/2021
Lepo vabljeni v čudovito deželo baleta!...
 
 
 
Mira Marič se že celo življenje ukvarja s plesom. V tej smeri se je tudi izobrazila, saj je uspešno zaključila Umetniško gimnazijo – plesna smer v Ljubljani, leta 2010 pa je diplomirala na Akademiji za ples v Salzburgu (SEAD), kjer se je posebno osredotočila na balet in sodobni ples. Ob nostrifikaciji diplome je leta 2013 tudi v Sloveniji na Akademiji za ples Ljubljana pridobila naziv diplomirana plesalka, koreografinja.

Pohvali se lahko tudi z odrskimi izkušnjami, saj je sodelovala s priznanimi koreografi v mednarodnem merilu (Ori Flomin, Libby Far, Todd Williams, Diego Gill in mnogimi drugimi) v različnih plesnih produkcijah (Festival New faces, New dances, Festival Summer szene Salzburg, Festival Dancing in the Streets, Significant Moments...).

Takoj po študiju je začela nabirati tudi pedagoške izkušnje, saj je delala kot plesna vaditeljica v plesnih šolah. Poučevala je balet, modern, otroške plese, jogo in pilates.

Prav tako je Mira nastopala v različnih televizijskih šovih in sodelovala s produkcijskimi hišami (PNV Group, Karo Media, Video produkcija Tanal, TV Veseljak, Art music records...)

Leta 2014 je uspešno opravila licenco ter postala članica komisije za preverjanje in potrjevanje NPK (nacionalne poklicne kvalifikacije) na področju plesalec/plesalka, koreograf/koreografinja.

 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
Untitled Document
   Kdo smo? / Kako k baletu? / Urniki / Galerija / Novice / Kontakt