Untitled Document
Untitled Document
Untitled Document
31.8.2020
Vpis v šolsko leto 2020/2021
Lepo vabljeni v čudovito deželo baleta!...
 
 
 
 
31.8.2020
Vpis v šolsko leto 2020/2021
Lepo vabljeni v čudovito deželo baleta! I
Izpolnite priloženi vpisni list in ga pošljite po pošti na naslov Baletno društvo Postojna,
Prešernova 1, 6230 Postojna ali na e-naslov baletnodrustvo.postojna@gmail.com. Izpolnjen
vpisni list je informativne narave in nam bo v pomoč pri organizaciji baletne vadbe.
Vpisne liste nam posredujte tudi obstoječi člani, saj podatke potrebujemo za oblikovanje
skupin.
Vsi, ki boste poslali vpisni list, boste v SMS sporočilu obveščeni o uvodni baletni uri ki bo v
Postojni in Cerknici.
 
Kje v POSTOJNI?
V Baletni dvorani Postojna, Kazarje 10 Kdaj? V torek, 8. septembra 2020, od 18.00 do 19.00 in nato vsak ponedeljek in torek v septembru od 18.00 do 19.00.


Kje v CERKNICI?

V dvorani Gasilskega doma Cerknica (1. nadstropje)
Kdaj? V sredo, 9. septembra 2020, od 18.00 do 19.00 in nato vsako sredo v septembru od 18.00 do 19.00.
 
Vpisni list 2020-2021.pdf
 
Vpis novih članov 2020-2021
 
 
 
 
 
14.10.2019
Balet v Logatcu na novi lokaciji
"Vabljeni k vpisu na vadbo klasičnega baleta tudi v Logatcu - z novo učiteljico Tino Leder in na novi lokaciji: v stavbi Ljudske šole (1. nadstropje, vhod z zadnje strani po zunanjih stopnicah), Tržaška cesta 148, Logatec. Uvodna ura: ponedeljek, 14. oktobra 2019 ob 16.15. Vpisujemo otroke od 4. leta starosti dalje in šolsko mladino - dekleta in fantje, vabljeni!"
 
 
2.9.2019
Vabljeni na uvodne baletne urice
 
 
 
 
 
20.8.2019
Vpis v šolsko leto 2019/2020
Lepo vabljeni v čudovito deželo baleta! Vpis že poteka: izpolnite priloženi vpisni list in ga pošljite po pošti na naslov Baletno društvo Postojna, Prešernova 1, 6230 Postojna ali na e-naslov baletnodrustvo.postojna@gmail.com. Izpolnjen vpisni list je informativne narave in nam bo v pomoč pri organizaciji baletne vadbe.
Vpisne liste nam posredujte tudi obstoječi člani, saj podatke potrebujemo za oblikovanje skupin.
Vsi, ki boste poslali vpisni list, boste v SMS sporočilu obveščeni o uvodni baletni urici, ki bodo v Postojni, Cerknici in Logatcu potekale v začetku septembra. Do takrat pa: "Pleši!"
"
 
Vpisni list 2019-20.pdf
 
 
 
28.5.2019
Tudi Pika Nogavička je obula baletne copatke
Avtor: Alenka Požar, fotografije: Dejan Damiš in Valter Leban
 

Baletno društvo Postojna je 11. maja v Kulturnem domu Postojna uprizorilo baletno predstavo Pika baletna Nogavička, pravljico o deklici, ki ni želela odrasti.

Predstava je bila jubilejna produkcija društva, 25. po vrsti, in v celoti avtorsko delo društva. Izvedeni sta bili dve predstavi, ki sta bili v celoti razprodani, tako da si je predstavo ogledalo preko 500 ljubiteljev baletne umetnosti.

18 koreografij je na odru odplesalo 135 članov društva, najmlajše plesalke so dopolnile šele 3 leta. Gledalce so tokrat – kot že večkrat doslej - ponovno navdušile tako najmlajše skupine, ki so suvereno stopile pod soj reflektorjev, kot najstarejša dekleta, ki se pod vodstvom režiserke predstave in baletne učiteljice Mire Marič poleg baleta izobražujejo še v sodobnem plesu. Pri projektu sta sodelovali še baletni učiteljici in koreografinji Nataša Berce in Ana Vogrin. Vse tri so po predstavi pohvalile balerine za njihov vložen trud. Kajti baletna vadba ni le plesanje koreografij v siju odrskih luči, ampak tudi trdo delo učenja korakov in baletnih pozicij, ki so pomembne tako pri koreografijah kot tudi za priprave na izpite ob koncu šolskega leta.

Pikina vila Čira-čara, iz katere je predstavo opazoval tudi njen konj Alfred, in ladja, s katero po morju potuje Pikin oče, sta ustvarila spretna mlada umetnica Anje Brelih in Silvo Čuk, sicer tonski mojster te baletne predstave, ki je tokrat doživel še svoj plesni debut - nastopil je v vlogi Pikinega očeta.

Na odru je zaplesalo kar pet Pik Nogavičk, enakih, a različnih starosti in velikosti, najmlajša Pika, Ema Marija Strle ima 5 let, kot Pika pa so se predstavile še Hana Čančula, Zoja Petrović, Pia Avbelj in Gaja Košir. Seveda niso manjkali niti Pikin stalni spremljevalec Gospod Ficko (Veronika Matijašić) in njena najboljša prijatelja Tomaž (Julija Kaluža) in Anica (Živa Martinec).

Pika je dokazala, da živi po lastnih pravilih in se ne uklanja resnobnemu svetu odraslih. Pika pravi: "Ljube kroglice Pregelk, nikdar nočem biti vel'k!" Zaključni ples petih Pik nas opominja, da nikoli ne smemo pozabiti na otroka v sebi, saj se lahko kadarkoli vrnemo v svobodni svet otroštva.

»Razigrana sreča in iskreno veselje naših najmlajših balerin ter umirjenost in suverenost baletnih korakov najstarejših članic društva sta dokaz, da v društvu dobro delamo in stopamo po pravi poti. Na tej baleti poti nam že pravljičnih 13 let stojijo ob strani starši in cele družine naših članov. Vsa leta nas podpirajo naši pokrovitelji, Občini Postojna in Cerknica ter JSKD OE Postojna. Iskrena hvala vsem,« je po uspešni predstavi dejala predsednica društva Mateja Kocman.

 
 
 
 
 
 
 
7.5.2019
Pika baletna Nogavickavabi

Ko Pika Nogavička, Ficko, Tomaž in Anica obujejo baletne copate, se v družbi ostalih 130 Pik in Pikic iz Baletnega društva Postojna zgodijo čarobne stvari. Vabljeni na ogled baletne produkcije - izdali vam bomo tudi recept, kako za vedno ostati otrok! Nakup vstopnic: Eventim

 
 
24.12.2018
Voščilo
 
17.12.2018
Baletna simfonija navdušila gledalce

Tekst: Sergeja Širca

Foto: Tine Šubic

Baletno društvo Postojna je skoraj gotovo prvi ansambel, ki je priljubljeno koroško narodno
pripovedko Mojca Pokrajculja postavil na baletni oder. 130 plesalk je 28. oktobra v Kulturnem domu Cerknica predstavilo zanimivo zgodbo, domiselne koreografije in dodelane kostume ter scenografijo, ki skupaj z žarom nastopajočih sestavljajo privlačno produkcijo. Predstava je v enem dnevu dvakrat napolnila dvorano Kulturnega doma Cerknica. Skupaj z obiskovalci, ki so si jo ogledali v Postojni, so zabeležili okoli 900 gledalcev.

Plesalci so se na predstavo pod vodstvom koreografinj in baletnih učiteljic Nataše Berce, Tine Leder,Mire Marič in Ane Vogrin pripravljali skoraj šest mesecev, v Cerknici, Logatcu in Postojni, kjer v okviru društva vadijo baletne korake. »Iskali smo gibe, s katerimi smo poskušali izraziti Mojčino razigranost in prikazati različne karakterje živali - volka, lisice, zajca, srnjaka in medveda, ki jih bodo zaplesali tako starejši solisti kot skupine manjših otrok. Poleg že poznanih vlog so se na odru predstavili tudi poskočni krajcarji, Mojčini piskrčki, grozeča nevihta ter laži. Nastopajoči so prikazali tudi razne poklice, ki jih povezujemo z določenimi živalmi. Novi inovativni liki v pripovedko vnašajo svež pristop,
hkrati pa bolj številčen nabor likov omogoča nastop prav vsem 17-im baletnim skupinam, ki vadijo pod okriljem našega društva,« je pojasnila Ana Vogrin, ki je tudi režiserka predstave.

Pravljico so za baletno uprizoritev izbrali zato, ker ima Mojca Pokrajculja s svojo motivno izvirnostjo in priljubljenostjo med mladimi posebno mesto v slovenskem ljudskem pripovednem izročilu. Pripovedka prepleta motive, ki so značilni za slovensko pripovedništvo: dobroto, prijateljstvo, pohlep, laž, maščevanje, osamljenost. Izročilo kulturne dediščine so ohranili tudi v domiselni scenografiji (gozdna jasa, tipično slovensko cvetje, piskrček, rdeči lončki z belimi pikami…) in kostumografiji.

Predstava je v celoti avtorsko delo društva, saj je prispevalo zasnovo, koreografije, kostumografijo ter organizacijo in izvedbo projekta (v sodelovanju z zunanjimi izvajalci na področju scenografije ter oblikovanja luči in tona). Kostumi so nastali v baletni šiviljski delavnici Sare in Alenke Požar, pod slikovito scenografijo pa sta se podpisala oblikovalka Anja Brelih in Silvo Čuk (Media M), za ozvočenje in svetlobne učinke pa je poskrbela ekipa KD Cerknica. Da je predstava požela bučen aplavz, so zaslužni tudi številni prostovoljci v zaodrju.

Solistke imajo kljub svoji mladosti za seboj že veliko let baletnega šolanja v okviru Baletnega društva Postojna, zato ne preseneča, da so svoje vloge odplesale odlično. Mojca Pokrajculja je bila Eva Kobal, lisica Zoja Petrovčič Renčof in Kaja Nikolić, volk Ernestina Lea Kos, medved Zarja Telič Kovač, srnjakZarja Podboj, kovanec Maja Doljak in zajec Sara Vince. Solo plesi starejših članic so se v zanimivem zaporedju prepletali s plesnimi točkami mlajših otrok, ki so se prelevili v kovančke, lončke, lisičke, volkce, zajčke, srnjačke, kuharje, vrtnarje, medvedke, čevlje, drevesa... Bolj izkušene balerine pa so uprizorile vihar in noč s svojimi skušnjavami. Med nastopajočimi je bilo skoraj 50 predšolskih otrok. Številni med njimi imajo šele štiri leta in to je bil zanje prvi baletni nastop.

»Uprizoritev tako bogatih predstav je mogoča tudi po zaslugi naših podpornikov, med katerimi je že dolga leta tudi Občina Cerknica, ki se ji za finančno podporo iskreno zahvaljujemo,« je po predstavi poudarila Mateja Kocman, predsednica Baletnega društva Postojna. Društvo namreč baletno vadbo organizira tudi v Cerknici, kjer pod vodstvom Mire Marič trenutno vadi več kot 40 otrok in mladih.

 
12.11.2018
Mojca Pokrajculja obuje baletne copate
Plesalke Baletnega društva Postojna so v 14. decembra v Kulturnem domu Postojna pripravilezaključno letno produkcijo z naslovom Baletna simfonija. Zanimivo glasbeno-baletno zgodbo sozaplesale na glasbo različnih instrumentov in zaključile z glasbo celotnega simfoničnega orkestra.
Koreografije in izvedbo predstave sta pripravili baletni učiteljici Ana Vogrin in Mira Marič.

Navdušenje gledalcev, ki so popolnoma napolnili dvorano, potrjuje, da je balet v Postojni še utrdilsvoje mesto med najbolj priljubljenimi dejavnostmi mladih.

72 plesalk, starih od 3 do 17 let, se je predstavilo v osmih koreografijah klasičnega baleta. Produkcijoso sicer začeli z razgibano in privlačno točko sodobnega baleta, ki ga v društvu poučuje Mira Marič in pritegne predvsem starejša dekleta. Za njimi so namreč dolga leta vadbe baleta, na osnovi katerih selahko lotijo ostalih plesnih zvrsti. Sicer so plesalci v društvu, ki vadijo v novi baletni dvorani v Postojni,razporejeni v osem skupin. Na produkciji so predstavili svoj napredek v baletni vadbi, najmlajši člani pa so presenetili s prikazom svojega baletnega znanja, ki so ga pridobili v pičlih treh mesecih vadbe.

Predsednica Baletnega društva Postojna Mateja Kocman se je ob zaključku produkcije zahvalila Občini Postojna za finančno podporo, ki jim že vrsto let omogoča izvajanje baletne vadbe, sodelovanje na plesnih tekmovanjih in pripravo čudovitih baletnih predstav. Društvo se namreč že pripravlja na pomladansko izvedbo nove baletne pravljice.
 
24.10.2018
Mojca in njen pastirček
V nedeljo bo Mojca Pokrajculja obula baletne copate in na odru Kulturnega doma Cerknica ob 15.30 in 17.30 zaplesala z ostalimi 130 balerinami iz Baletnega društva Postojna - vljudno vabljeni na ogled baletne produkcije!
Vstopnice po ceni 1 evro lahko kupite na vseh prodajnih mestih mojekarte.si: mojekarte.si (v Cerknici tudi Petrol Cerknica in Tur Servis).
 
 
 
 
3.9.2018
Vabimo k vpisu na baletne vadbe
 
vabilo 2018-19.pdf
 
 
 
6.8.2018
Vpis v šolsko leto 2018/2019
Lepo vabljeni v čudovito deželo baleta! Vpis že poteka: izpolnite priloženi vpisni list in ga pošljite po pošti na naslov Baletno društvo Postojna, Prešernova 1, 6230 Postojna ali na e-naslov baletnodrustvo.postojna@gmail.com. Izpolnjen vpisni list je informativne narave in nam bo v pomoč pri organizaciji baletne vadbe.
Vpisne liste nam posredujte tudi obstoječi člani, saj podatke potrebujemo za oblikovanje skupin.
Vsi, ki boste poslali vpisni list, boste v SMS sporočilu obveščeni o uvodni baletni urici, ki bo predvidoma med 3. in 7. septembrom. Do takrat pa: "Pleši!"
 
Vpisni list 2018-19.pdf
 
 
26.4.2018
Mojca Pokrajculja obuje baletne copate
Tekst: Sergeja Širca
Foto: Valter Leban

Postojna, 23. april 2018 - Baletno društvo Postojna je skoraj gotovo prvi ansambel, ki je priljubljeno koroško narodno pripovedko Mojca Pokrajculja postavil na baletni oder. 130 plesalk je v soboto predstavilo zanimivo zgodbo, domiselne koreografije in dodelane kostume ter scenografijo, ki skupaj z žarom nastopajočih sestavljajo privlačno produkcijo. Predstava je v enem dnevu dvakrat napolnila dvorano Kulturnega doma Postojna, torej si jo je ogledalo skoraj 600 ljubiteljev baleta.

Plesalci so se pod vodstvom koreografinj in baletnih učiteljic Nataše Berce, Tine Leder, Mire Marič in Ane Vogrin na predstavo pripravljali skoraj šest mesecev, v Cerknici, Logatcu in Postojni, kjer v okviru društva vadijo baletne korake. »Iskali smo gibe, s katerimi smo poskušali izraziti Mojčino razigranost in prikazati različne karakterje živali - volka, lisice, zajca, srnjaka in medveda, ki jih bodo zaplesali tako starejši solisti kot skupine manjših otrok. Poleg že poznanih vlog so se na odru predstavili tudi poskočni krajcarji, Mojčini piskrčki, grozeča nevihta ter laži. Nastopajoči bodo prikazale tudi razne

poklice, ki jih povezujemo z določenimi živalmi. Novi inovativni liki v pripovedko vnašajo svež pristop, hkrati pa bolj številčen nabor likov omogoča nastop prav vsem 17-im baletnim skupinam, ki vadijo pod okriljem našega društva,« je pojasnila Ana Vogrin, ki je tudi režiserka predstave. Pravljico so za baletno uprizoritev izbrali zato, ker ima Mojca Pokrajculja s svojo motivno izvirnostjo in priljubljenostjo med mladimi posebno mesto v slovenskem ljudskem pripovednem izročilu. Pripovedka prepleta motive, ki so značilni za slovensko pripovedništvo: dobroto, prijateljstvo, pohlep, laž, maščevanje, osamljenost. Izročilo kulturne dediščine so ohranili tudi v domiselni scenografiji (gozdna jasa, tipično slovensko cvetje, piskrček, rdeči lončki z belimi pikami…) in kostumografiji.

Predstava je v celoti avtorsko delo društva, saj je prispevalo zasnovo, koreografije, kostumografijo ter organizacijo in izvedbo projekta (v sodelovanju z zunanjimi izvajalci na področju scenografije ter oblikovanja luči in tona). Kostumi so nastali v baletni šiviljski delavnici Sare in Alenke Požar, pod slikovito scenografijo pa sta se podpisala oblikovalka Anja Brelih in Silvo Čuk (Media M). Da je predstava požela bučen aplavz, so zaslužni tudi številni prostovoljci v zaodrju.

Solistke imajo kljub svoji mladosti za seboj že veliko let baletnega šolanja v okviru Baletnega društva Postojna, zato ne preseneca, da so svoje vloge odplesale odlicno. Mojca Pokrajculja je bila Eva Kobal, lisica Zoja Petrovcic Rencof in Kaja Nikolic, volk Ernestina Lea Kos, medved Zarja Telic Kovac, srnjak Zarja Podboj, kovanec Maja Doljak in zajec Sara Vince. Solo plesi starejših clanic so se v zanimivem zaporedju prepletali s plesnimi tockami mlajših otrok, ki so se prelevili v kovancke, loncke, lisicke, volkce, zajcke, srnjacke, kuharje, vrtnarje, medvedke, cevlje, drevesa... Bolj izkušene balerine pa so uprizorile vihar in noc s svojimi skušnjavami. Med nastopajocimi je bilo skoraj 50 predšolskih otrok. Številni med njimi imajo šele štiri leta in to je bil zanje prvi baletni nastop.

»Z uprizoritvijo ene najbolj znanih slovenskih pripovedk spodbujamo razmišljanje o dveh pregovorno tipicnih slovenskih lastnostih, ki so pomembno zaznamovale slovenski narod: delavnost (Mojca v svoj piskrcek spusti samo pridne in delovne živali, ki imajo koristen poklic) in velika želja po lastnem domu, v katerem je Slovenec svoj gospodar. Prav zato je Mojca Pokrajculja na baletnem odru danes bolj aktualna kot kdajkoli, saj nas v casu begunske krize jasno nagovarja s sporocilom o gostoljubnosti in solidarnosti s tistimi, ki potrkajo na naša vrata. Gostoljubje do drugacnih, ki nimajo (vec) svojega »piskrcka«, je bilo in je še vedno del slovenske narodne identitete – hkrati pa v sodobni zgodovini zelo odlikuje prav Postojncane,« je predstavo zaokrožila Mateja Kocman, predsednica Baletnega društva Postojna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19.4.2018
Mojca Pokrajculja
Mojca Pokrajculja bo v soboto 21. aprila 2018 na odru Kulturnega doma v Postojni obula baletne copate in zaplesala okoli svojega piskrčka z ostalimi 130 člani Baletnega društva Postojna.  Letna produkcija, v kateri plešejo vsi člani, od najmlajših 4-letnih, za katere bo to prva predstava na velikem odru, do izkušenih balerin.

Režija: Ana Vogrin, ki je pripravila tudi nekaj koreografij,  ostale koreografinje so Nataša Berce, Tina Leder in Mira Marič.  Scenografija: Anja Brelih in Silvo Čuk (Media M).  Produkcija: Baletno društvo Postojna
 
 
 
19.1.2018
Balerine končno v pravi baletni dvorani

Tekst: Sergeja Širca
Foto: Valter Leban

Baletno društvo Postojna je uredilo prvo baletno dvorano na Notranjskem, v kateri potekajo baletni treningi za 72 postojnskih članov društva, občasno pa se jim pridružijo tudi ostali plesalci, ki balet sicer vadijo v Cerknici in Logatcu.

»Dvorano v postojnski poslovni coni Kazarje imamo v dolgoročnem najemu od družbe Korle, d.o.o., novega lastnika Epicove poslovne stavbe. Uredili smo jo tako, da v njej potekajo kakovostni treningi klasičnega baleta, poleg tega se naše balerine v njej dobro počutijo, vodstvo društva pa si je oddahnilo od večkratnih selitev in negotovega položaja. Ta dosežek potrjuje, da se je balet na Notranjskem utrdil na mestu ene najbolj priljubljenih dejavnosti za otroke in mlade ter da je Baletno društvo Postojna eden vodilnih oblikovalcev kulturnega življenja na tem območju,« je ob otvoritvi poudarila Mateja Kocman, predsednica društva. Trak so ji pomagali prerezati glavna kostumografinja društva Alenka Požar, ena najmlajših balerin v društvu Zarja Požar in postojnski župan Igor Marentič.
Postojnska občina je namreč poleg Občine Cerknica in JSKD glavni finančni podpornik društva pri izvajanju programa vadbe klasičnega baleta.

Baletni učiteljici Tina Leder in Ana Vogrin sta za otvoritev pripravili štiri baletne koreografije, v katerih so zaplesale deklice, stare od 4 do 16 let; dogodek je popestrila bivša članica društva, 19-letna Postojnčanka Žana Vidmar, ki po šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana zdaj pleše v SNG Opera in balet.

Dvorana s 110 kvadratnimi metri površine ustreza vsem standardom za vadbo plesa. Ureditev pa je bila za društvo velik finančni zalogaj, saj so dvorano v celoti uredili z lastnimi sredstvi (postaviti je bilo treba pregradne stene, namestiti vrata, pohištvo v garderobi in predprostoru, stensko ogledalo, baletne drogove, zakrivno folijo na steklenih stenah, ozvočenje ter baletni pod v dvorani in talno oblogo v predprostoru…). Dvorana ima urejeno ogrevanje in prezračevanje, garderobo in lastne sanitarije, pred stavbo je dovolj parkirnih mest, društvo pa je uredilo tudi prostor za sestanke in kotiček za starše, ki med treningi čakajo na otroke, ter shrambo za arhiv in več sto kostumov iz več kot 30 baletnih produkcij društva. V ureditev prostora je bilo vloženih tudi veliko delovnih ur zvestih
prostovoljcev društva.

V Baletnem društvu Postojna letos trenira 140 otrok, starih od 4 do 16 let (v Cerknici, Logatcu in Postojni), pod vodstvom treh baletnih učiteljic (Nataša Berce, Tina Leder in Ana Vogrin). V novi dvorani v Postojni, pa tudi v dvorani cerkniškega gasilskega doma in logaški športni dvorani, nadaljujejo klasično baletno šolanje po programu ministrstva za izobraževanje ter priprave na plesna tekmovanja v organizaciji JSKD, predvsem pa snujejo koreografije za letošnjo baletno produkcijo društva, v kateri bodo v aprilu nastopili vsi člani.

Podpisi pod fotkami:

01 Predsednica Baletnega društva Postojna Mateja Kocman se udeležencem otvoritve zahvaljuje za podporo.

02 Trak pred vhodom v baletno dvorano so predsednici društva Mateji Kocman (desno) pomagali prerezati glavna kostumografinja društva Alenka Požar, ena najmlajših postojnskih balerin Zarja Požar in postojnski župan Igor Marentič.

03 Postojnske balerine ponosno vstopajo v novo baletno dvorano, v kateri so se predstavile številnim udeležencem otvoritve.

04 Plesalke iz skupine Škratki imajo šele štiri leta, pa je bil nastop na otvoritvi baletne dvorane že njihova druga predstavitev javnosti v baletnih copatkih.

05 Metuljčice so se predstavile s koreografijo svoje baletne učiteljice Tine Leder.

06 Balerine iz skupine Julije svoje baletne korake pilijo že osmo leto in so se samozavestno

predstavile publiki.

07 Balerine iz skupine Zvezde trenirajo že več kot deset let in so uspešno zaključile nižjo baletno šolo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, saj v Baletnem društvu Postojna pouk baleta poteka po programu ministrstva za izobraževanje.

08 Graciozna Žana Vidmar – Postojnčanka, ki je baletno šolanje pri štirih letih začela v Baletnem društvu Postojna, ga nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, danes pa pleše v predstavah SNG Opera in balet.

09 »Nekoč bom tudi jaz plesala kot Žana,« si verjetno želi mala balerina.

10 Na otvoritvi prve baletne dvorane na Notranjskem je zaplesalo 27 postojnskih balerin, stare so od 4 do 16 let.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
15.1.2018
Svečana otvoritev
Baletno društvo Postojna 
vas vljudno vabi na svečano otvoritev 
prve baletne dvorane na Notranjskem

Otvoritev bo v torek, 16. januarja 2018, ob 18. uri 
v preddverju dvorane (Kazarje 10, Postojna - vhod kot za Radio 94).

Mateja Kocman, predsednica

 

 
 
 
24.12.2017
Voščilo

 
 
 
7.12.2017
Postani balerina

Avtor: Sergeja Širca
Foto: Katarina Kocman

Oder Kulturnega doma Postojna se je v soboto spremenil v baletno šolo, saj so
plesalke Baletnega društva Postojna v predstavi z naslovom Postani balerina
občinstvu predstavile dan v baletni šoli. 
»Male plesalke zaplešejo s svojimi medvedki, večje balerine se urijo ob drogu,
najstarejše dame pa že obujejo prave baletne copate za ples na konicah prstov,« je
predstavo opisala Tina Leder, ena od treh baletnih pedagoginj v društvu, ki je skupaj
z drugo pedagoginjo Ano Vogrin pripravila vse koreografije.
Plesalke so se odlično odrezale, tudi najmlajše 3- in 4-letne deklice iz baletne
skupine Škratki, za katere je bil to prvi baletni nastop. Učiteljici Tina in Ana sta
pohvalili zavzetost vseh 69 članov društva, ki baletne korake pilijo v Postojni, tudi ob
finančni podpori Občine Postojna. Najmlajši enkrat, starejši pa trikrat tedensko. Med
vztrajnim delom in disciplino se vedno najde še kakšna otroška vragolija, ki nasmeje
učiteljice – in tudi take trenutke so predstavili na odru, kjer je strogo učiteljico Mico
odlično zaigrala Karin Antunović. Na koncu so se skupaj poklonili občinstvu in se
razveselili drobnega darilca Baletnega društva Postojna.
Po dveh novembrskih baletnih predstavah v Cerknici in sobotni v Postojni, vsakokrat
pred polnima dvoranama, se v društvu zdaj pripravljajo na slovesno otvoritev nove
baletne dvorane v Postojni.

 
 
 
 
 
 
27.11.2017
Baletna predstava navdušila Cerknico

Avtor: Nevena Burger
Foto: Dejan Damiš

V Kulturnem domu Cerknica so v nedeljo, 19. novembra, popoldan tekali baletni copatki –
Baletno društvo Postojna je namreč pripravilo baletno predstavo z naslovom Ples morske
deklice Ariele. Zaradi velikega zanimanja so naši plesalci v enem popoldnevu odplesali dve
predstavi in dvorana je bila obakrat popolnoma razprodana, tako kot že maja, ko smo
dvakrat zapored razprodali postojnski kulturni dom.

Predsednica društva Mateja Kocman je nad odmevom predstave navdušena. »V baletni
pravljici je nastopilo 90 članov društva, starih od 5 do 16 let, ki obiskujejo baletno vadbo v
Cerknici, Logatcu in Postojni. Uspeh je rezultat skupinskega dela: strokovno vodenje, odlične
ideje in čudovit pedagoški pristop baletnih učiteljic, pa tudi zasluga kostumografinj,
scenografov in vseh sodelujočih v zaodrju. Vsekakor je čudovita predstava tudi zasluga
staršev naših članov, ki svoje otroke podpirajo v njihovi želji po nastopanju na baletnem
odru, posebej pa moram izpostaviti trud vseh nastopajočih, ki so z nami preživeli dobršen del včerajšnjega dne. Za najmlajše, ki so stari šele pet let, so bile namreč priprave na predstavo, generalka, dve predstavi in dva poklona v enem dnevu kar naporne – a odrezali so se odlično, tako kot čisto vsi nastopajoči,« je v imenu vodstva društva poudarila predsednica Mateja Kocman. Zahvalila se je tudi občinama Postojna in Cerknica, ki že vrsto let finančno podpirata delovanje društva.

Predstava, ki je sestavljena iz 20 koreografij, je v celoti avtorsko delo društva. Režiserka
predstave je baletna učiteljica Nataša Berce. Režijo je prevzela od Mire Marič, ki je idejno
pripravila tudi večino koreografij, dokončno pa so jih izpilile baletne učiteljice, poleg
Bercetove še Tina Leder in Ana Vogrin. Za resnično čarobnost predstave so poskrbeli kostumi
Sare in Alenke Požar, osvetlitev tehnične ekipe KD Cerknica pod vodstvom Mihe Razdriha ter
scenografija Anje Brelih in Silva Čuka. Morsko deklico - v prvi predstavi Ela Obreza, v drugi
Anja Čeč - so skozi pustolovščine poleg ostalih morskih deklic spremljali zvesti prijatelji,
morska čarovnica Sara Vince in princ (to vlogo je zaradi poškodbe plesalca Jakoba Nala
Gorkiča le teden pred predstavo odlično odplesala baletna učiteljica Ana Vogrin).
Koreografinje so oblikovale številne skupinske in solo vloge (Arielini sestri v podobi Ernestine
Lee Kos in Gaje Košir, morska kraljica Vanesa Šarko, rak Sebastjan - Karin Antunovič in ribica
Fabia - Elza Premrl). Solo plesi so se prepletali s plesnimi točkami mlajših otrok, ki so ta
popoldan postali valovi, ribice, morske zvezde, školjke, plankton, meduze, hobotnice, morski
konjički, galebi ter mornarji, morske čarovnice in grajske dame.

 
 
 
 
 
 
16.11.2017
Zaplešimo z morsko deklico! 
Vabljeni na ogled baletne pravljice z naslovom Ples morske deklice Ariele, ki jo bomo v Kulturnem domu Cerknica v nedeljo, 19. novembra 2017, zaplesali kar dvakrat, ob 16.00 in ob 17.30. 
V baletni pravljici po Andersonovi zgodbi Mala morska deklica nastopa 90 članov Baletnega društva Postojna, starih od 5 do 16 let, pod režisersko taktirko Nataše Berce, ki je poleg Ane Vogrin, Mire Marič in Tine Leder tudi koreografinja. Predstava z bogato vizualno podobo, ki je zasluga scenografov Anje Brelih in Silva Čuka ter kostumografinj Alenke in Sare Požar, je sestavljena iz 20-ih koreografij. 
Prodaja vstopnic (cena je 1 €) na prodajnih mestih moje karte.si (https://www.mojekarte.si/si/lokacija/774053/kulturni-dom-cerknica.html) ter v Cerknici (Petrol Cerknica, Tur Servis), Postojni (Kompas Postojna, Petrol Postojna, OMV Titova Postojna, trafika na Tržaški in pri Lidlu) in Logatcu (Petrol Logatec).
Več informacij: 040 223 069
 
 
 
 
16.10.2017
Baletna dvorana v Postojni
Baletno društvo Postojna je po enajstih letih delovanja uredilo baletno dvorano na naslovu Kazarje 10 v Postojni (v stavbi podjetja Epic).

Prostor omogoča ustrezne pogoje za vadbo klasičnega baleta, saj je društvo v njem postavilo ogledala ter baletni pod in drogove. Okoli 70 članov društva, ki balet trenirajo v Postojni (poleg matične postojnske ima društvo enoti še v Cerknici in Logatcu), ima poleg vadbene dvorane na voljo tudi prijetno urejeno garderobo in sanitarije. »Veseli smo, da smo po dolgih letih gostovanja lahko uredili prijeten in funkcionalen prostor za vadbo. To nam je omogočila predvsem finančna podpora našega programa s strani Občin Postojna in Cerknica ter Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti,« je poudarila predsednica društva Mateja Kocman.

V društvu načrtujejo tudi uradno otvoritev prostorov, ki jo napovedujejo kmalu po baletni predstavi Ples morske deklice Ariele, katero bodo člani društva zaplesali na odru Kulturnega doma Cerknica v nedeljo, 19. novembra.
 
 
 
 
1.9.2017
Vabimo k vpisu na baletne vadbe
 
"Od 9. oktobra 2017 vadba klasičnega baleta v Postojni poteka v baletni dvorani v poslovni stavbi Epic (modra stavba), Kazarje 10. Po vstopu skozi srednji vhod (isti kot za Radio 94) je baletna dvorana na levi strani.
Vsem članom želimo prijetno vadbo v novi baletni dvorani!"
 
 
 
1.9.2017
Vabimo k vpisu na baletne vadbe
 
 
 
1.8.2017
Vpis v šolsko leto 2017/2018
Lepo vabljeni v čudovito deželo baleta! Vpis že poteka: izpolnite priloženi vpisni list in ga pošljite po pošti na naslov Baletno društvo Postojna, Prešernova 1, 6230 Postojna ali na e-naslov baletnodrustvo.postojna@gmail.com. Izpolnjen vpisni list je informativne narave in nam bo v pomoč pri organizaciji baletne vadbe.
Vpisne liste nam posredujte tudi obstoječi člani, saj podatke potrebujemo za oblikovanje skupin.
Vsi, ki boste poslali vpisni list, boste v SMS sporočilu obveščeni o uvodni baletni urici, ki bo predvidoma med 4. in 7. septembrom. Do takrat pa: "Pleši!"
 
Vpisni list 2017-18.pdf
 
 
 
23.6.2017
Vsi uspešno opravili baletne izpite
V šolskem letu 2016/2017 je baletne izpite opravljalo 34 članov Baletnega društva Postojna. Vsi so bili pri opravljanju izpitov uspešni, med starejšimi člani sta dva z opravljenim 4. razredom uspešno zaključila nižjo, dva z opravljenim 6. razredom pa višjo stopnjo glasbene šole, program ples, predmet balet. Čestitamo vsem članom in njihovim učiteljicam!
 
 
 
 
 
 
 
16.6.2017
Zaključek baletnega šolskega leta
Bliža se konec šolskega leta in v baletnih dvoranah je vroooče. Vse balerine in oba baletnika Baletnega društva Postojna so bili v iztekajočem se letu zelo pridni in ob podpori baletnih učiteljic so pridobili veliko novega baletnega znanja, kar so na najlepši možni način pokazali v baletni prestavi Mala morska deklica Ariela. Baletno leto smo ta teden zaključili v posameznih dvoranah, kjer so naši plesalci svojim staršem pokazali, kako poteka njihova baletna šolska ura. Vsi člani so za svoj trud prejeli pohvalo ter čestitke baletnih učiteljic in vodstva društva. Da bodo lažje zdržali do septembra, ko bomo spet odprli baletne dvorane, pa še DVD s posnetkom naše baletne predstave.
Želimo vam lepe počitnice, polne smeha in plesa!
 
 
 
 
1.6.2017
Baletni koraki tokrat pod morjem
Sergej Širca

Foto: Valter Leban

Z dvema razprodanima predstavama v Kulturnem domu Postojna je Baletno društvo Postojna ta konec tedna dokazalo, da je kos vsakršnim izzivom. V letošnjem šolskem letu sta jih namreč v iskanju novih profesionalnih izzivov začasno zapustili kar dve učiteljici in uspešna predstava dokazuje, da je sodelovanje z novima učiteljicama uspešno.

Režiserka predstave z naslovom Ples morske deklice Ariele, ki je sestavljena iz kar 20 koreografij, je bila baletna učiteljica Nataša Berce. Režijo je prevzela od Mire Marič, ki je idejno pripravila tudi večino koreografij postojnskih in cerkniških skupin, dokončno pa sta jih izpilili in postavili na oder novi baletni učiteljici Tina Leder in Ana Vogrin. »Naše delo je bilo precej enakovredno razporejeno, sama sem pravzaprav koreografije treh učiteljic povezala v celoto. Gre za otroško predstavo, ki sem si jo zamislila povezovalno, posamezne točke niso zaključena celota, ampak se prelivajo v tekočo zgodbo. Zgodba sama zahteva bogato vizualno podobo in scenografoma ter kostumografinjama je to dobro uspelo,« je povedala režiserka. Kostumi, ki so tudi tokrat nastali v baletni šiviljski delavnici hčerke in mame Sare in Alenke Požar, so plesalce prepričljivo spremenili v pravljične like. Predstavo je obogatila osvetlitev podjetja Media M, pod slikovito scenografijo pa se ponovno podpisujeta odlična scenografa Anja Brelih in Silvo Čuk.

Baletno pravljico so plesalci pod vodstvom koreografinj oblikovali skoraj šest mesecev. Povzeta je po Andersenovi zgodbi o radovedni morski deklici, ki si je svoj rep silno želela zamenjati za noge, da bi lahko prišla do kopnega in do princa, ki mu je po strašnem brodolomu rešila življenje. Morsko deklico - na sobotni predstavi jo je odplesala solistka Anja Čeč, na nedeljski pa Ela Obreza - so skozi pustolovščine spremljali njeni zvesti morski prijatelji, zlobna morska čarovnica Sara Vince in prelepi princ Jakob Nal Gorkič. Koreografinje so namreč baletno pravljico prilagodile tako, da so oblikovale številne vloge, tako skupinske kot tudi solo vloge (Arielini sestri v podobi Ernestine Lee Kos in Gaje Košir, morska kraljica Vanesa Šarko, rak Sebastjan - Karin Antunovič in ribica Fabia - Elza Premrl). Tako je na predstavi zaplesalo prav vseh 130 članov društva (128 balerin in dva baletnika) oziroma vseh 16 baletnih skupin. Solo plesi starejših članic so se v zanimivem zaporedju prepletali s plesnimi točkami mlajših otrok, ki so se prelevili v ribice, rakce, morske zvezde, meduze, morske konjičke... Med nastopajočimi je bilo skoraj 50 predšolskih otrok. Številni med njimi imajo šele štiri leta in to je bil zanje prvi baletni nastop. Prav vsi so ga odplesali suvereno kot veliki in zreli baletni plesalci!

Vabljeni na baletno predstavo v soboto, 20.5.2017 ob 17.uri , ter nedeljo 21.5.2017 ob 18.uri v Kulturnem domu Postojna. »Dva bučna aplavza nabito polne dvorane KD Postojna nam dajeta zagon za nove projekte i verjamemo, da nas bodo pri našem delu poleg družin naših članov še naprej podpirali naši pokrovitelji, Občini Postojna in Cerknica ter JSKD,« je po uspešni predstavi dejala predsednica društva, Mateja Kocman, ki se trenutno posveča predvsem iskanju novega vadbenega prostora v Postojni. Društvo se bo namreč jeseni verjetno moralo spet seliti – že šestič v enajstih letih…
 
 
 
19.5.2017
Ples morske deklice

Vabljeni na baletno predstavo v soboto, 20.5.2017 ob 17.uri , ter nedeljo 21.5.2017 ob 18.uri v Kulturnem domu Postojna.

Vabljeni!

 
 
 
11.11.2016
Vabjeni v čudežno deželo baleta

Baletna predstava 10 let v čudežni deželi baleta -soboto, 12.11.2016, ob 17.uri v Kulturnem domu Cerknica.

Vabljeni!

 
 
 
11.10.2016
Letos nas pleše 132
V Baletno društvo Postojna se je v novem šolskem letu vpisalo natanko 132 otrok: 41 v Cerknici, 23 v Logatcu in 68 v Postojni. Skoraj vsi so že opremljeni z novimi baletnimi copati in dresi - tisti, ki nanje še čakajo, jih bodo dobili prav v kratkem (čakamo na dobavo iz Francije in Velike Britanije).
V prihodnjih dneh po pošti pridejo baletni dopisi z vsemi potrebnimi informacijami. 
Največ komunikacije pa poteka preko našega baletnega telefona (040 223 069), kjer odgovarjamo na vprašanja, obveščamo in sprašujemo, predvsem pa delimo dobro voljo :-)
 
Vsem skupaj želimo lepo baletno leto, polno takih in drugačnih uspehov in malih zmag, predvsem pa dobre volje in sproščenega plesa!

Mateja&Nevenka&Alenka&Sergeja
 
 
 
2.8.2016
Baletno šolsko leto se začenja!
Balet-letak.pdf
 
 
21.7.2016
Balet tudi v novem šolskem letu
Tudi v šolskem letu 2016/2017 bomo organizirali baletno vadbo v Cerknici, Logatcu in Postojni. Vpisujemo deklice in dečke od 4. leta starosti dalje, plesno predznanje ni potrebno. 

Vpisni list je v priponki, posredujte nam ga po pošti ali na elektronski naslov. Če nam sporočite svoj naslov, vam bomo vpisni list poslali. 

Oblikovanje skupin in urnikov vadbe bo potekalo v drugi polovici avgusta, ko boste dobili vse potrebne informacije o začetku vadbe.

Več informacij o vadbi, potrebni opremi, društvu in učiteljicah je na spodnjih povezavah. 

Želimo vam lepo poletje, polno plesa in smeha :-)
 
Vpisni list 2016-17.pdf
 
 
30.5.2016
Predstava
Lepo vabljeni na jubilejno predstavo  "Deset let v čudežni deželi baleta ali kako je Alica šla po svoje",  v soboto  5. junija in nedeljo 6. junija ob 17.00 uri v Kulturnem domu v Postojni.
 
To je baletna pravljica domišljijskih nesmislov. Je polna humorja, sanjskih kolažev, gibalnih iger in drznih obratov, s katerimi predstava načenja resna življenjska, filozofska vprašanja. Alica je nepokorna, nič ponižna, ampak drzna, pa vendar v srcu sočutna in mila. Taka nas budi, nas in naše otroke spominja na to, kaj otroštvo v resnici pomeni: pogum. Pogum za radovednost, za postavljanje vprašanj in za spontano iskanje vseh, še tako neverjetnih odgovorov nanje.
 
Baletna pravljica se naslanja na knjižno predlogo Lewisa Carrolla, V prizorih, povzetih po originalni Carrollovi zgodbi, so koreografinje Nataša Berce, Mira Marič in Manca Krnel (hkrati režiserka predstave) izpostavile vse znamenite like, jih prilagodile, mestoma multiplicirale, drugje spet kar izpustile, da je nastala jasna zgodba, prilagojena znanju in pripravljenosti 120-članskega otroškega baletnega ansambla Baletnega društva Postojna.
 
 
 
 
25.5.2016
Delovno baletno praznovanje
V Baletnem društvu Postojna se že pred praznovanjem 10. obletnice društva, ki jo bodo obeležili v začetku junija, veliko dogaja. Društvo se uspešno predstavlja na plesnih srečanjih v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, posamezne skupine pa nastopajo na prireditvah raznih drugih organizatorjev.

 
Cerkniška skupina Metuljčice se je pod vodstvom svoje baletne učiteljice Mire Marič odlično odrezala na območni reviji plesnih skupin Plesni oder 2016, ki ga je v cerkniškem kulturnem domu pripravila tamkajšnja izpostava JSKD. Gaja Čelebič, Taia Doles, Zala Hrobat, Živa Kranjc, Nikolina Rosić in Zoja Žurga so v Mirini koreografiji predstavile plesno miniaturo z naslovom Bazen solza. »Gibalni material smo razvijali skozi telo kot solza, s katerim izražamo svoja čustva. Spodbujali smo se k izražanju čustev,« je Mira Marič opisala potek priprave koreografije.

 
 
Dve skupini balerin, ki vadita v Postojni, Labodi in Zvezde, sta se predstavili na območni reviji plesnih skupin južne Primorske Plesne miniature, ki ga je pripravila izpostava JSKD v Izoli. Njihova točka je prepričala selektorico Dašo Grgič in koreografijo je uvrstila na regijsko srečanje, ki se je 11. maja odvijalo v Avditoriju Portorož. Tudi to koreografijo je pripravila Mira Marič, ki dekleta poučuje v Postojni: »V plesno miniaturo smo zaradi primerjave njihovega odnosa do domišljijskega sveta združili dve različni starostni plesni skupini. Med pripravo koreografije smo se spraševali, ali si kdaj pustijo sanjati? Ali se kdaj prepustijo, da jih preplavi domišljija? Ali jih kaj zavira pri tem? Ob različnih odgovorih smo začeli predvsem razvijati pogum za izražanje svojih misli, sanj in imaginacij, skozi katere je nastal naš gibalni material.«
 
 
Ena od najmlajših skupin društva, postojnske Zvončice, je bila med najmlajšimi nastopajočimi na prireditvi, na kateri je občina Postojna dobila naziv Otrokom prijazno mesto. Anja Dević, Dana Dolenc Rijavec, Julija Zala Herceg, Tisa Hočevar, Sonja Kitek Perko, Maja Kofol, Eva Mekina, Zarj Petrović, Zala Štradjot in Lana Tešić so s svojim nastopom v ljubkih roza kostumih v Mirini koreografiji navdušile tako publiko kot tudi ostale nastopajoče, saj so nastop izpeljale zelo profesionalno.
 
 
Baletno društvo Postojna je z žlahtnim plesnim pridihom popestrilo tudi proslavo ob postojnskem občinskem prazniku. Eva Berginc, Katarina Kocman in Ela Obreza so v koreografiji svoje baletne učiteljice Mance Krnel z naslovom V vrtincu lepote poudarile pomen domišljije in nas spomnile, da nikoli ne smemo do konca odrasti ali prenehati sanjati.

 
 
 
30.12.2015
Baletne vaje
Med 28. in 31. decembrom so tudi baletne počitnice (ples v tem času seveda nikakor ni prepovedan :-) Baletne copate spet pripravite v novem letu, vaje bodo po urniku potekale od 4. januarja dalje.
 
 
31.8.2015
Vabilo na baletne vaje
Bi se nam pridružil/a? Vpisujemo nove člane od 4. leta starosti dalje! Vpis bo potekal v Cerknici, Logatcu in Postojni:

- v Logatcu: v ponedeljek, 7. septembra 2015, od 17.00 do 17.30 in vse srede v septembru od 17:30 do 18.15 v malem vadbenem prostoru športne dvorane ob OŠ 8 talcev
- v Cerknici: ponedeljek, 7. septembra 2015, od 18.00 do 18.30 in vsak ponedeljek v septembru od 18:15 do 19:00 v dvorani Gasilskega doma Cerknica (1. nadstropje)
- v Postojni: v torek, 8. septembra 2015, od 17:00 do 17:45 in vsak torek v septembru od 17:00 do 17:45 v baletni dvorani v 3. nadstropju hotela Sport (Kolodvorska 1, Postojna)

Pridi in si oglej, kako potekajo baletne vaje! Za začetek potrebuješ samo udobna oblačila in mehke copate ali nogavičke.

Pridruži se več kot 120 otrokom, ki na Notranjskem vadijo balet in ustvarjajo čudovite predstave, z veseljem te pričakujemo!
 
 
31.8.2015
Vabilo na uvodne baletne urice
Vse balerine in baletnika, ki ste z nami že plesali, vabimo na uvodne baletne urice v šolskem letu 2015/2016, ki bodo:

- v Postojni pri učiteljici Miri Marič: v četrtek, 3. septembra 2015, v naši baletni dvorani v hotelu Sport
- v Logatcu pri učiteljici Nataši Berce: v ponedeljek, 7. septembra 2015 v malem vadbenem prostoru v Športni dvorani ob OŠ 8 talcev
- v Cerknici pri učiteljici Miri Marič: v ponedeljek, 7. septembra 2015 v naši baletni dvorani v Gasilskem domu Cerknica
- v Postojni pri učiteljici Manci Krnel: v sredo, 9. septembra 2015, v naši baletni dvorani v hotelu Sport.

Uvodne ure bodo potekale po urniku, ki smo vam ga sporočili v SMS sporočilu. Za več informacij smo dosegljivi na baletnem telefonu in mailu.
Na uvodno uro lepo vabljeni tudi starši, da se pogovorimo o šolskem letu.

Komaj čakamo, da bomo spet plesali :-)
 
 
25.8.2015
Vabilo k vpisu na baletno vadbo v šolskem letu 2015-16
Počitnice se bližajo koncu  .... s tem pa tudi pričetek baletnih vaj  .
Baletna vadba se  prične takoj v začetku septembra!  Pričakujemo vas v Postojni (dvorana hotela Šport), Cerknici (dvorana gasilskega doma) in Logatcu (mali vadbeni prostor v športni dvorani pri OŠ 8 talcev).  

Oglasite se nam po telefonu 040/223-069, elektronski pošti: 
baletnodrustvo.postojna@gmail.com  ali kar s pripetim vpisnim listom in obvestili vas bomo o vseh podrobnostih.

Lepo vabljeni!
 
Vpisni list 2015-16.pdf
 
 
27.5.2015
Leto med škrati
Tokrat bomo sobotni baletni popoldan preživeli v družbi škrata Kuzme - vabljeni, da se nam pridružite ob 17. uri v Kulturnem domu Postojna. Člani Baletnega društva Postojna vam bodo pokazali, kaj so se naučili v iztekajocem se šolskem letu pod vodstvom učiteljic Nataše Berce, Mance Krnel, Mire Maric in Maje Stojanović.
 
 
 
6.2.2015
Predstava grajske pripovedke
120 članov Baletnega društva Postojna, ki vadijo v Logatcu, Cerknici in Postojni, vas vabi 
v nedeljo, 8. februarja ob 17. uri v  Kulturni dom Postojna,
na svojo prvo produkcijo v letu 2015 z naslovom  GRAJSKE PRIPOVEDKE
 
 
 
31.1.2015
Grajske pripovedke
Naše balerine in baletnika (na fotografiji Mance Krnel so Metuljčice Postojna) se pridno pripravljajo na našo naslednjo predstavo z naslovom Grajske pripovedke. Najprej jo bomo postavili na oder Kulturnega doma Postojna, v nedeljo, 8. februarja ob 17. uri.

Hvala staršem, ki poskrbite, da otroci pripravljeni prihajajo na vaje! Redne vaje bodo potekale kot obicajno, odrske vaje pa bomo izvedli v dveh delih:

- Mančine in Tamarine skupine bodo imele odrske vaje v KD Postojna v četrtek, 5. februarja (točno uro dobite v SMS z baletnega telefona)

- Natašine in Majine skupine bodo imele odrske vaje v KD Postojna v soboto, 7. februarja (tocno uro dobite v SMS z baletnega telefona) Generalka bo na dan predstave, tocno uro sporocimo v SMS.

Udeležba na odrskih vajah in generalki je obvezna.

Informacijo o možnostih nakupa vstopnic sporocimo naknadno. Za morebitna dodatna vprašanja smo na voljo na 040 223 069 in na baletnodrustvo.postojna@gmail.com.

Se vidimo na Kulturni dan v svetu pravljic!
 
 
 
19.12.2014
Uvod v praznični december
Naše balerine iz skupine Kresnice pod vodstvom Mance Krnel so imele pester začetek decembra. Najprej so nastopile v predstavi Tri goske, ki jo je na oder Glasbene šole Postojna postavila Brigita Tornič Milharčič. Popestrile pa so tudi otvoritev razstave slik Društva likovnih ustvarjalcev Postojna na Inštitutu za raziskovanje krasa ZRC SAZU.
 
 
 
21.11.2014
Pravljica Lunino kraljestvo
Baletno društvo Postojna vabi na ogled baletne pravljice Lunino kraljestvo, v kateri nastopajo člani društva. Med njimi je tudi 23 baletk in baletnik, ki se učijo baletnih korakov v cerkniški enoti društva. Rezervacija brezplačnih vstopnic na baletnem telefonu, na baletnodrustvo.postojna@gmail.com. Prevzem na blagajni Kulturnega doma Cerknica eno uro pred predstavo
Vabilo
 
 
21.11.2014
Pravljica Lunino kraljestvo
Baletno društvo Postojna vabi na ogled baletne pravljice Lunino kraljestvo, v kateri nastopajo člani društva. Med njimi je tudi 23 baletk in baletnik, ki se učijo baletnih korakov v cerkniški enoti društva. Rezervacija brezplačnih vstopnic na baletnem telefonu, na baletnodrustvo.postojna@gmail.com. Prevzem na blagajni Kulturnega doma Cerknica eno uro pred predstavo
Vabilo
 
 
12.11.2014
Spet gremo v Lunino kraljestvo
Vabljeni na predstavo v okviru otroškega abonmaja Občine Postojna v četrtek, 13. 11. 2014 ob 17.30 v Kulturnem domu Postojna. Nastopajo člani Baletnega društva Postojna in učenci Glasbene šole Postojna. Vstopnice po 6€ so še na voljo, kupiti jih je mogoce na spletu, na Občini Postojna (v času uradnih ur), v turistični agenciji KOMPAS POSTOJNA, na bencinskih servisih PETROL in uro pred predstavo v Galeriji na vogalu. Vabljeni!
Vabilo
 
 
20.10.2014
Metuljčice zaplesale v Roza oktobru
V oktobru, mesecu boja proti raku dojk, smo skupaj s Slovenskim združenjem za boj proti raku dojk Europa Donna zaplesali tudi mi – skupina Metuljčice iz Postojne pod vodstvom  plesne  učiteljice Maje Stojanović. Roza oktober, roza balerince. Video prispevek
 
 
13.10.2014
Labodke-Postojna
Naše krasne Labodke-Postojna in čudoviti orientalski plesalki na prireditvi Postojna v cvetju.
 
 
23.9.2014
Sodobni ples v Postojni
Sodobni ples v Postojni pod vodstvom plesne učiteljice Maje Stojanovič. Vsak petek od 20.00 do 21.30. Več informacij v priloženem letaku. Vabljen! Pridruži se nam - pripelji še prijatelja in prijateljico!
 
Sodobni ples
 
 
21.9.2014
Novi urniki za leto 2014-2015
Oblikovani so urniki  vseh baletnih skupinah v POSTOJNI, CERKNICI in LOGATCU.
Vabljeni k ogledu urnikov.
 
 
15.9.2014
Vabljeni na vadbo sodobnega plesa v Postojni!
V ponedeljek, 15. septembra začenjamo z vadbo sodobnega plesa v Postojni - odkrijte ples, ki se začne z razvajanjem na tleh in konča z eksplozijo občutkov v zraku. Vadba je primerna za vse, vabljeni tudi fantje. Potrebujete samo udobno oblačilo.  Vidimo se ob 20. uri v plesni dvorani v 3. nadstropju hotela Sport (Kolodvorska 1).
 
Sodobni ples vpis
 
 
15.9.2014
Začetek baletne vadbe v Logatcu
Baletna vadba v Logatcu se začne v ponedeljek, 15. septembra. Vabljeni v mali vadbeni prostor v športno dvorano ob OŠ 8 talcev po urniku :  Ob 17.15 uri vsi člani, ki ste vključeni v skupine Cekinčki, Zvončice in Labodi. Ob 18.00 uri najmlajši člani - skupina Škratki ter vsi novinci.  

Veselimo se srečanja !
 
Balet vpis Logatec
 
 
1.9.2014
Balet v Postojni - uvodna urica
Uvodna baletna urica bo v četrtek, 4. septembra ob 16.30 v hotelu Sport (Kolodvorska 1, Postojna; dvorana je v 3. nadstropju, dostopna samo z dvigalom). Lepo vabljeni!
 
 
29.8.2014
Začetek baletne vadbe v Postojni
Baletna vadba v Postojni se bo za skupine Tamare Polanc pričela v torek, 2. septembra, za skupine Mance Krnel pa v sredo, 3. septembra. Potekala bo po urniku. O razporedu po skupinah boste obveščeni po pošti in z SMSi.
 
 
18.8.2014
Vabilo k vpisu
Baletna vadba se spet prične septembra - pričakujemo vas v Postojni (dvorana hotela Sport), Cerknici (dvorana gasilskega doma) in Logatcu (mali vadbeni prostor v športni dvorani pri OŠ 8 talcev). Oglasite se nam po telefonu, elektronski pošti ali kar s pripetim vpisnim listom,ki ga najdete v rubriki Kontakt, in obvestili vas bomo o vseh podrobnostih. Lepo vabljeni!
 
 
 
 
Untitled Document
Untitled Document
   Kdo smo? / Kako k baletu? / Urniki / Galerija / Novice / Kontakt