Baletno Društvo Postojna

Novice

Počitniška baletna delavnica

13. junij 2022

Društvo bo tudi letos poskrbelo, da bodo počitnice odete z baletnimi barvami. Pripravljamo počitniške baletne delavnice, ki so primerne za otroke starejše od 6 let. Potekale bodo v Cerknici v vadbeni dvorani gasilskega doma od 16. do 20. avgusta 2022 med 9:00 in 13:00.

V Postojni se bodo delavnice izvajale v Baletni dvorani Kazarje, od 22. do 26. avgusta 2022 med 9:00 in 13:00.

Program:

  • Jutranja gibalnica: preubjanje in ogrevanje telesa z jogo
  • Kondicijske priprave na prostem: različne športne aktivnosti na prostem
  • Balet: ABC baleta, spoznavanje in osvajanje gibalnega materiala
  • Glasba in ritem: spoznavali bomo različne zvoke, ustvarjali tone, tonska gibanja in se igrali z različnimi ritmi
  • Ustvarjalna delavnica: izdelava rekvizitov in kostumov za koreografijo
Cena tedenske baletne delavnice znaša 50 EUR. Prijave so možne do 15.7.2022 na elektronski naslov, ki ga najdete v zavihku Kontakt. Število mest je omejeno.

Zaplešimo skupaj skozi poletje.

Letna produkcija društva

2. maj 2022

“Slikar v svojem ateljeju naslika baletko, ta oživi in zapleše. Skupaj se odpravita v galerijo, da ji poiščeta primerno mesto med umetninami. Ogledata si številne slike in kipe iz zgodovine umetnosti, vendar vsakič znova ugotovita, da ta dela niso primerna družba zanjo. Končno baletka najde pravo mesto.”

Na odru Kulturnega doma Postojna je društvo v soboto 7. maja 2022 uprizorilo produkcijo z naslovom Slikar in baletka. Združevanje je bila glavna tema letošnje produkcije. Združevanje gibov, združevanje estetike, združevanje umetnosti. Nastopilo je več kot 70 plesalcev pod mentorstvom Mire Marič in Ane Vogrin, ki v produkciji nastopa kot režiserka. Repriza se je odvila na odru Kulturnega doma Cerknica nedeljo 22. maja 2022. Produkcije si je ogledalo preko 500 ljudi. Slike si lahko ogledate v naši galeriji.

Balet FIT za odrasle

20. januar 2022

Vabimo vas, da se nam pridružite pri vadbah na osnovi baleta, tokrat posvečene odraslim. Skozi kombinacijo kontroliranih gibov pilatesa, umirjenostjo joge, vajami z lastno težo in vajami, ki dvignejo srčni utrip, bomo krepili mišice celega telesa ter jih naredili močne, dolge in elegantne. Delali bomo na moči, ravnotežju, gibljivosti in zavedanju lastnega telesa. Vabljeni vsi, ki bi se radi razgibali, naredili nekaj zase in se v svojem telesu počutili močne, ne glede na starost, spol, kondicijo ali zdravstvene težave. Vadba poteka v baletni dvorani društva, Kazarje 10 v Postojni:
  • vsak ponedeljek od 19:15 do 20:00 in
  • vsako sredo od 18:30 do 19:15.

Baletna vadba za otroke

30. oktober 2021

Naše baletke že intenzivno pilijo korake in se učijo novih koreografij tako v dvorani v Postojni kot v Cerknici. Vpisujemo otroke od 4. leta dalje, tako deklice kot dečke ne glede na plesno predznanje ali telesne predispozicije. Pomembna je samo želja in veselje do plesa. Imamo še nekaj prostih mest, zato čim prej stopite v kontakt z nami na »baletni telefon« 040-223-069 ali nam pišite po elektronski pošti na naslov: baletnodrustvo.postojna@gmail.com in preverite razpoložljivost.